Speciale editie ICT-café op 20 januari in Den Haag

Vrijdag 20 januari belooft een bijzondere dag te worden in het Haga Ziekenhuis in Den Haag. Niet alleen zal er die dag een eHealth Steden Estafette gehouden worden. Ook vindt aansluitend aan deze estafette een speciale editie van het Haagse ICT-café plaats. Het ICT-café gaat dit keer in op de ontwikkeling en implementatie van innovatieve technologie in (gezondheids)zorg en welzijn. Welke technologische mogelijkheden zijn er? En hoe maak je hier zinvol gebruik van, of je nu zorg ontvangt of verleent? Deze vragen staan op 20 januari centraal.

Programma

De middag start om 14.00 uur na afloop van de estafette bijeenkomst met een standhoudersmarkt. Op deze markt verbinden Haagse ICT-en zorgaanbieders zich met elkaar en wisselen zij kennis en ervaring uit met de specialisten uit de verschillende estafette steden. Het ICT-café biedt de Hagenaren de gelegenheid om te laten zien wat er al mogelijk is met innovatieve technologie in (gezondheids)zorg en welzijn en met welke technologie (ICT, robotica, domotica) langer thuis wonen mogelijk wordt.

Ook zullen er diverse pitches gehouden worden.

Tenslotte zal Nicky Hekster van IBM een Masterclass geven. Hekster is Technical Leader Healthcare & Life Sciences en IBM Watson-ambassadeur. Hij gaat in op de impact van zelflerende computersystemen op zaken als zorg en werk. In een wereld vol data, waar alles en iedereen gekoppeld is aan het Internet of Things, maakt cognitive computing het verschil. Zelflerende systemen doorgronden immense datastromen in milliseconden. Niet alleen feiten en cijfers, ook beelden, geluid, menselijke sentimenten en relaties. Ze redeneren zelf, leren continu en ondersteunen het nemen van complexe beslissingen. Zo brengen ze de toekomst naar het hier en nu.

Praktische informatie en aanmelden

  • Op vrijdag 20 januari van 14.00 tot 16.00 uur (estafette van 9.30 tot 14.00 uur);
  • In Haga Ziekenhuis, Els Borst-Eilersplein 275, Den Haag;
  • Aanmelden via de link van de eHealth Steden Estafette (NB: geef bij ‘overige informatie’ aan of je alleen aan het ICT-café of aan de hele dag wilt deelnemen).
  • Nadere informatie is te vinden op ehealthengemeente;
  • Dit ICT-café is het begin van de nationale eHealth week van 21 t/m 27 januari.

Vragen of opmerkingen?

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie een vraag of opmerking? Bel of mail dan naar Lidy Steenwinkel van de Digitale Steden Agenda op 06-52892504.

Je kunt niet meer reageren.