Nationale eHealth week 2017

Technologie vindt steeds beter zijn weg naar de woonkamer. Wat betekent dit voor gezondheid, zorg of langer thuis wonen? Hoe maak je als zorgontvanger of zorgverlener zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden? Veel mensen weten niet wat eHealth precies is of wat het voor hen kan betekenen. Om deze vragen te beantwoorden is er de nationale eHealth week 2017, die duurt van 21 tot en met 27 januari. Deze week wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ECP, platform voor de informatiesamenleving. Al meer dan 100 organisaties hebben zich aangemeld.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen aan de eHealth week 2017: gemeenten, (thuis)zorginstellingen, leveranciers of producenten, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, patiëntenplatformen of ouderenbonden door het hele land. Kortom, organisaties die aan bewoners willen laten zien wat eHealth is en wat zij ermee kunnen doen. Organisaties die minder bekend zijn met eHealth, maar graag leren van ervaringen van anderen kunnen zich ook aanmelden. Er wordt dan gekeken of een koppeling tussen deze organisaties -bekend en minder bekend met eHealth- kan worden gelegd.

Ter inspiratie

Partners van de eHealth week 2017 kunnen allerlei activiteiten organiseren: een demonstratie van een toepassing, een rondleiding, open dag, college, etc. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de organisatie voor meer inspiratie . Hieronder enkele voorbeelden:

  • zorginstellingen: een digitale vaardighedentest voor medewerkers, meedoen met slimmerwerkenindezorgin1minuut.nl;
  • huizen van de toekomst: toekomst gericht wonen tonen aan het grote publiek;
  • onderwijsinstellingen: openbare colleges en lessen over eHealth verzorgd door experts;
  • leveranciers: workshops voor omwonenden of instelling in de buurt, een mini-campagne of een andere vorm;
  • masterclass van patiënten; laat patiënten vertellen hoe eHealth hun leven beïnvloedt.

Wat krijg je ervoor terug?

  • de activiteiten en initiatieven van partners worden meegenomen in communicatie over de eHealthweek en op de website;
  • als je meedoet kun je gebruik maken van speciaal voor de eHealth week ontwikkelde campagnematerialen (logo’s, banners, informatie en voorbeelden);
  • de minister en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zijn sterk betrokken bij de eHealthweek en zullen ook enkele events bijwonen, misschien wel het jouwe;
  • je maakt kennis met partijen die dezelfde passie hebben als jij.

Je kunt niet meer reageren.