29 september Congres Online Platformen voor de Wijk

Mijnbuurtje organiseert samen met zorgpartner ZONH op donderdag 29 september het gratis congres “Online platformen voor de wijk: een verbonden en gezonder leven?” Je wordt meegenomen op reis in de wereld van community building, offline en online wijkcommunicatie en een andere kijk op organiseren van zorg in de buurt.

Hoe stimuleer je verbinding?

Iedereen voelt wel op zijn klompen aan, dat als je lekker woont en in verbinding leeft met dierbaren en mensen om je heen, je dan minder in de zorgcircuits terecht komt. Verbinding met anderen vermindert eenzaamheid en heeft een positieve uitwerking op welbevinden en gezondheid. Maar hoe stimuleer je die verbinding? Hoe zorg je dat mensen écht met elkaar in contact komen, voor meer gemeenschapszin, waar gezond en sociaal gedrag normaal is? Hoe zorg je dat mensen elkaar kunnen bereiken en dat informatie voor iedereen snel toegankelijk is?

Maak kennis met de wereld van community building

Op 29 september wordt je meegenomen op een reis in de wereld van community building, offline en online wijkcommunicatie en een andere kijk op organiseren van zorg in de buurt. Kom luisteren, ontmoet andere vakgenoten en laat je inspireren door diverse workshops:

  1. Digitale wijkcommunicatie en gezondheid: wat is het verband?
  2. Hoe kies je een online buurtplatform en hoe maak je dit tot een succes?
  3. Praktijkervaringen met communitybuilding, gezondheidsbeleid en wijkcommunicatie in Alkmaar
  4. Op speciaal verzoek: Hoe werkt de mijnbuurtje aanpak?

Voor wie?

Werk je bij een gemeente of zorgaanbieder als professional, beleidsadviseur, community builder of coördinator? En ben je bezig met betrekken van bewoners en cliënten, bewonersondernemingen, WMO transitie, faciliteren van informele zorg, eigen kracht of wijkcommunicatie? Dan is dit congres voor jou!

Programma en tijd

Het congres start om 9.30 en eindigt om 12.30 met een gezamenlijke lunch.

Locatie

Buurtcentrum De Rekere, Drechterwaard 16 in Alkmaar

Meer informatie en aanmelden

Kijk op de congrespagina voor meer informatie of Schrijf je nu in voor dit wervelende congres vol nieuwe inzichten en handvatten op donderdagochtend 29 september in Alkmaar. Aanmelden kan tot 22 augustus.

Je kunt niet meer reageren.