eHealth Steden Estafette 2 december in Breda

De door de Digitale Steden Agenda georganiseerde eHealth Steden Estafette blijft nog even in Brabant! Op vrijdag 2 december zal wethouder Miriam Haagh samen met haar vele samenwerkingspartners laten zien hoe deze stad zich inzet om al haar bewoners, oud, jong, sterk, kwetsbaar, mee te laten doen in de Bredase samenleving. Niet eHealth an sich, maar ‘samen bewegen voor een gezonder en gelukkiger leven’ staat in bruisend en innovatief Breda centraal.

GGD, crossovers en de bewoner centraal

Het programma voor 2 december is nog niet definitief en wordt momenteel in nauwe samenwerking met de GGD West-Brabant voorbereid. Drie hoofdthema’s zal Breda samen met de GGD middels presentaties en workshops laten zien. Deze thema’s zijn: de innovatieve kracht van de GGD, een bloeiende cross sectorale samenwerking en het dichtbij de individuele bewoner ontwikkelen en implementeren van eHealth oplossingen. Concrete onderwerpen die hierbinnen een podium krijgen: serious gaming, de slimme energiemeter, oud ontmoet jong, big data, zelfzorgtesten en de persoonlijke gezondheidscheck. Breda benadrukt dat niet vergeten mag worden dat ‘acceptatie’ in dit alles een sleutelwoord is. Zonder acceptatie van innovaties door bewoners en andere betrokkenen zullen alle inspanningen immers voor niets zijn…

In de hierna volgende nieuwsbrief volgt het definitieve Bredase programma.

Over de estafette

De eHealth Steden Estafette is een initiatief van de Digitale Steden Agenda in samenwerking met andere partijen en gemeenten die koploper zijn op het gebied van eHealth. Dankzij de estafette reist kennis en kunde over het benutten van ICT voor de zelfredzaamheid van (kwetsbare) bewoners, van stad naar stad. De gemeenten Alkmaar, Woerden, Enschede Rotterdam, Smallingerland en Regio Zuidoost-Brabant gingen Breda al voor! Ben je benieuwd wat er in deze steden aan bod kwam? Kijk dan op doorbraakmetdezorg.nl.

Aanmelden/vragen?

Wil je je alvast aanmelden of heb je nadere opmerkingen of vragen? Neem contact op met Lidy Steenwinkel op 06-52892504.

 

Je kunt niet meer reageren.