Breda bruist op vrijdag 2 december!

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, zullen de stad Breda en de GGD West-Brabant gezamenlijk hun deuren openen in het kader van de eHealth Steden Estafette. Ben je geïnteresseerd in welke mooie dingen er in deze regio gedaan worden, om met behulp van eHealth alle bewoners mee te (blijven) laten doen, kom dan op vrijdag 2 december naar Breda.

Brabantse thema’s

Waar Breda en de GGD West-Brabant zich in onderscheiden, is de goed doordachte visie op hoe je anno 2016 samen met je bewoners en cliënten eHealth het slimst kunt inzetten. ‘Dichtbij de bewoner’, preventie, zelfredzaamheid en samenwerking met bijvoorbeeld de creatieve-, industrie- en transport sector zijn belangrijke kenmerken van de Brabantse werkwijze.

Programma

Nadat wethouder en tevens dagvoorzitter Miriam Haagh de dag geopend heeft, volgen twee presentaties over de invloed van (toekomstige) technologische ontwikkelingen op gezondheid en de digitale ontwikkelingen binnen de GGD West-Brabant.

Zowel voor als na de lunch kun je kiezen uit een aantal interactieve workshops met succesvolle regionale praktijkvoorbeelden. Serious gaming, voorspellende data science, e-jeugdgezondheidszorg en domotica zullen aan bod komen. We nodigen jou als deelnemer uit om met Breda en de GGD mee te denken over wat vooral de gemeente zou kunnen doen en laten om nóg meer impact te hebben op vooral haar (kwetsbare) bewoners. Daarnaast zullen vragen als: ‘Hoe zorgen we dat kansen ook echt worden benut?’ en ‘Hoe voorkomen we dat we iedere keer opnieuw het wiel uitvinden?’ centraal staan.

Voorafgaand aan de afsluitende netwerkborrel zal Miriam Haagh de estafettebeker overhandigen aan de gemeente Den Haag, de stad die in januari aan de beurt is. Het volledige Bredase programma kun je hier terugvinden.

Kennis en kunde van stad naar stad

Via de eHealth Steden Estafette reist de opgedane kennis en kunde over innovatieve technologie in de gezondheidszorg van stad naar stad. Zo hebben Alkmaar, Woerden, Enschede, Rotterdam, Smallingerland en Regio Zuidoost-Brabant al eerder laten zien wat zij in huis hebben. De centrale vraag binnen de estafette is hoe technologie de zelfredzaamheid van inwoners met een ondersteunings- of zorgvraag kan bevorderen en wat daarbij de rol van gemeenten is. Veel van de informatie en inzichten die we bij de diverse estafette steden ophaalden, is samengebracht op de website ehealthengemeente.

Informatie en aanmelden

Wil je meer weten over deze bijeenkomst en/of over de eHealth Steden Estafette? Mail of bel dan naar Lidy Steenwinkel op 06-52892504. Meteen aanmelden kan ook.

Je kunt niet meer reageren.