27 mei eHealth Steden Estafette in Evoluon

De eHealth Steden Estafette staat niet stil! Op 27 mei opent de regio Zuidoost-Brabant (19 gemeenten) aan het eind van de Dutch Technology Week in het Evoluon te Eindhoven haar deuren. ‘Positieve gezondheid’ staat op deze dag centraal: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, maatschappelijk participeren en dagelijks functioneren.

Belangrijke vragen…

Mariëlle van Dongen en Theo Maas -wethouders van Someren en Veldhoven- delen graag hun visie op eHealth en thuistechnologie met jou. Hun regio is een broedplaats voor innovatie en de nummer één van Europa als het gaat om patentdichtheid: er bestaan legio goede pilots en initiatieven rondom eHealth en domotica in Zuidoost-Brabant.
Maar hoe zorg je ervoor iedereen zijn rol pakt en kansen ook echt worden benut? Hoe voorkom je dat je niet keer op keer het wiel uitvindt maar juist een vliegwieleffect creëert? En hoe zorg je dat middelen goed ingezet worden en innovaties ook echt aansluiten bij de vraag van de eindgebruiker? Deze vragen staan centraal op 27 mei.

Programma

De wethouders vertellen over recente ontwikkelingen in de regio. Zij doen dat, naast hun lokale betrokkenheid bij innovaties, vanuit hun betrokkenheid bij het regionale Kennisplatform Vitale Samenleving en de coöperatie SlimmerLeven2020. Lieky van Beek van ZET gaat in op psychologische factoren bij adaptatie door eindgebruikers. Marcel de Pender van Slimmer Leven 2020 vertelt kort iets over de actuele ontwikkelingen in de regio van het Living Lab eHealth en de projecten Crosscare en Health-Inno-Expo. Na de lunch volgen een viertal interactieve presentaties met daaraan gekoppeld een workshop waarin initiatiefnemers van succesvolle regionale pilots over hun ervaringen vertellen.

En verder…

Dik Hermans, aanjager van het Doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’ en dagvoorzitter, heet jou welkom. Na een plenaire terugkoppeling van de workshops vertelt Ad van Berlo van Smart Homes over initiatieven van slimme huizen en slimme steden. Hij nodigt jou uit om na afloop van het programma een bezoek te brengen aan het Slimste Huis, dat op het terrein van het Evoluon staat. De middag zal afgesloten worden met de overhandiging van het estafettestokje aan een volgende stad en een hapje en drankje.

Praktische informatie

De eHealth Steden Estafette is een initiatief van o.a. de ‘’Digitale Steden Agenda’’ en heeft tot doel kennis en kunde over eHealth van stad naar stad te laten reizen. Zodat gemeenten van elkaar leren hoe je met inzet van slimme innovaties kunt zorgen dat inwoners langer zelfredzaam blijven en meer kwaliteit van leven hebben. Wil je meer informatie over de estafette? Neem contact op met Lidy Steenwinkel, 06-52892504.

 

 

Je kunt niet meer reageren.